Εφηβικά σουτιέν | Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι περισσότερες πληροφορίες που υπάρχουν στο internet σχετικά με τα σουτιέν, έχουν να κάνουν με σουτιέν που απευθύνονται σε γυναίκες με ήδη ανεπτυγμένο στήθος.

Ελάχιστες είναι όμως οι πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά με τις επιλογές σουτιέν που υπάρχουν για τις έφηβες. Παρακάτω θα βρείτε τα 3 διαφορετικά είδη σουτιέν που μπορεί να φορέσει μια έφηβη.

Το πρώτο κριτήριο στην επιλογή ή όχι σουτιέν για μία έφηβη είναι φυσικά ο ρυθμός ανάπτυξης του στήθους, με δεύτερο κριτήριο το αν αθλούνται ή όχι.

Κάποια κορίτσια ξεκινούν να φορούν κάποιο είδος στηθόδεσμου από 9 χρονών, ενώ άλλα ξεκινούν στα 14. Κατά μέσο όρο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα περισσότερα κορίτσια ξεκινούν να φορούν σουτιέν στην ηλικία των 11 ετών. 

Όσον αφορά τις διαφορετικές επιλογές στηθόδεσμων που υπάρχουν στην αγορά, αυτές είναι:

1. Εφηβικά Μπουστάκια

Τα εφηβικά μπουστάκια φοριούνται σαν μπλουζάκι, και με την ελαστικότητα και απαλή στήριξη που προσφέρουν είναι ένα ιδανικό πρώτο σουτιέν. Τα εφηβικά μπουστάκια προστατεύουν το στήθος από τυχόν κραδασμούς που δημιουργούνται την ώρα της άθλησης ή του παιχνιδιού.

 

 

Φυσικά, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι το εφηβικό μπουστάκι που θα διαλέξετε δεν θα σφίγγει το στήθος και δεν θα το ενοχλεί. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί σε αυτές τις νεαρές ηλικίες οι αδένες του στήθους ακόμη αναπτύσσονται και δεν πρέπει να δέχονται πίεση.

 

 

Τα περισσότερα εφηβικά μπουστάκια κυκλοφορούν είτε σε βαμβακερά, είτε σε μικροφύμπρα και είναι αρκετά μαλακά στην αφή και στην αίσθηση. 

    εφηβικο μπουστάκι Cotonella χωρίς ενίσχυση

    2. Σουτιέν χωρίς μπανέλα και ενίσχυση

    Τα συγκεκριμένα σουτιέν χωρίς μπανέλα και ενίσχυση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και από την ηλικία των 11-12 ετών και προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και “κάλυψη”, αφού το στήθος δεν διαγράφεται κάτω από λεπτά υφάσματα. Τα συγκεκριμένα σουτιέν κυκλοφορούν σε βαμβακερά ή λύκρα.


    3. Σουτιέν χωρίς μπανέλα, με ενίσχυση

      Τα σουτιέν χωρίς μπανέλα με ενίσχυση είναι ιδανικά για έφηβες ηλικίας 14 ετώ και πάνω. Οι μαλακές cups ενός ενισχυμένου σουτιέν στηρίζουν το στήθος και το διαμορφώνουν με φυσικό τρόπο, κάτι που τα κάνει και πολύ άνετα για καθημερινή και συνεχή χρήση. 

      cotonella-efiviko-soutien-cd

      Εφηβικό σουτιέν χωρίς μπανέλα | 14.90€


      Ότι και αν επιλέξετε θα πρέπει να σιγουρευτείτε για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το πόσο άνετο είναι το εφηβικό σουτιέν και το δεύτερο είναι το πόσο καλή στήριξη προσφέρει στο στήθος, μιας και τα πρώτα σουτιέν που φοράει μια έφηβη είναι ίσως και τα πιο σημαντικά.  

       

      Δείτε όλα τα Εφηβικά Σουτιέν